فهرست مطالب

ابتدا پیاز رو سرخ کرده و بعد از اینکه پیاز کاملا طلایی شد زرچوبه، فلفل و رب گوجه فرنگی رو اضافه میکنیم.
طرز تهیه خورشت قیمه مجلسی مرحله به مرحله
حالا رب رو خوب با پیاز تفت میدیم تا رب سرخ بشه.
گوشت قیمه ای رو اضافه کرده و فقط کمی تفت میدیم تا رنگش برگرده.
بعد از تفت دادن گوشت لپه خام رو هم اضافه میکنیم.
حالا 3 لیوان آب به موادمون اضافه کرده، در قابلمه رو میبندیم و برای 1 ساعت خورشت رو میپزیم.
لیمو عمانی رو اضافه کرده و اجازه میدیم تا خورشت 1 ساعت دیگه با لیمو عمانی بجوشه.
بعد از 1 ساعت لیمو عمانی هارو از خورشت بیرون میاریم و به خورشت نمک، زعفران و دارچین اضافه میکنیم و بهش زمان میدیم تا جا بیوفته و غلیظ بشه.
وقتی خورشتمون کاملا جا افتاده بود تقریبا یه ربع قبل از سرو به خورشت گلاب و شکر اضافه میکنیم. شکر رو کم کم اضافه کنید مثلا به اندازه نصف قاشق چایخوری و بعد خورشت رو تست کنین تا خورشت شیرین نشه.
حالا خورشت قیمه خوش طعم و خوش عطر و بوی ما آماده اس. روی خورشت رو با سیب زمینی سرخ شده تزیین کرده و سرو میکنیم… نوش جان
دونفره، آموزش هایی برای اشتراک حس خوب زندگی!
در بین مطالب جستجو کن:

قیمه از جمله غذاهای معروف و خیلی خوشمزه و پایه ثابت خیلی از مهمونی های ما ایرانی هاست! که راحت میشه بار گذاشت و رفت سراغ بقیه کارها تا زمانی که جابیفته و آماده بشه! این غذا خیلی راحت تهیه میشه اما یه سری نکته ها داره که رعایتش برای خوشمزه شدن و داشتن یه قیمه ی مجلسی لازمه مانند خورشت قیمه بادمجون! همه دیگه قیمه های نذری رو خوردیم و بعد از خوردن کلی لذت بردیم اما امسال ازاون سالهایی هست که احتمالا کمتر کسی تونسته تو این ایام قیمه نذری میل کنه! امروز با دستور تهیه ی قیمه سیب زمینی در خدمتتون هستیم که عطر و طعم قیمه های نذری رو داره و حتما از خوردنش لذت خواهید برد و یاد وخاطره ی قیمه های نذری ایام محرم رو براتون زنده میکنه! همراهمون باشید با دستور تهیه خورشت قیمه سیب زمینی در اکالا بلاگ!
۱- برای تهیه ی خورشت قیمه در ابتدا لپه ها را به خوبی بشویید و از شب قبل از پخت و یا حداقل چند ساعت قبل درآب بخیسانید و آب آن را عوض کنید. درغیر این صورت نیاز است قبل از تهیه خورشت، لپه ها را در کمی آب بجوشانید. حین جوشاندن لپه ها کف حاصل از جوشاندن را بگیرید و درآخر آب آن را دور بریزید. لپه ها بعد از خیساندن حجم بیشتری پیدا میکنند. درتصویر زیر تفاوت لپهی خشک و خیس و خورده را مشاهده میکنید. برای تهیه خورشت قیمه بعد از خیساندن یا پختن لپه، یک عدد پیاز درشت را نگینی ریز خرد کنید. روغن را در قابلمه ی مناسبی بریزید. قابلمه را روی حرارت قراردهید تا روغن داغ شود پیاز را به روغن اضافه کنید.
با تخفیف ویژه بخرید!
۲- اجازه دهید پیاز کمی نرم و طلایی شود. نیازی به سرخ کردن پیاز نیست چون قرار است پیاز به همراه گوشت سرخ شود تا گوشت هم عطر پیاز را بگیرد. سپس گوشت خورشتی را به پیاز اضافه کنید و به خوبی گوشت را تفت دهید تا گوشت کمی سرخ شود و تغییر رنگ دهد.
طرز تهیه خورشت قیمه مجلسی مرحله به مرحله
۳- ادویه ها شامل زردچوبه و فلفل را هم اضافه کنید و با گوشت و پیاز به خوبی تفت دهید.
۴- در مرحله بعدی رب گوجه فرنگی را اضافه کنید. رب گوجه فرنگی را هم به خوبی تفت دهید و اجازه دهید با گوشت و پیاز مخلوط و سرخ شود. یکی از نکته های مهم خوش رنگ شدن قیمه استفاده از رب خوش رنگ و خوب سرخ کردن آن است تا حسابی خوش رنگ شود.

۵- سپس لپههایی که از شب قبل خیس کرده اید را به گوشت و پیاز و رب گوجه اضافه کنید. کمی تفت دهید.
۶- بعد از اینکه تمام مواد را به خوبی تفت دادید حدود سه قاشق غذاخوری زعفران دم کرده اضافه کنید و مواد را به خوبی هم بزنید.(کمی زعفران را برای اواخر پخت نگه دارید) سپس وقت اضافه کردن آب است. سه تا چهار پیمانه آب (به میزان لازم) به مواد اضافه کنید.
۷- یک تکه چوب دارچین هم به خورشت اضافه کنید. میتوانید از پودر دارچین هم در حین سرخ کردن گوشت استفاده کنید اما پودر دارچین باعث تیره شدن خورشت میشود. درب قابلمه را ببندید و با حرارت کم اجازه دهید خورشت جا بی افتد. لیموهای عمانی را حتما در آب خیس کنید تا کمی نرم شوند و تلخی آن گرفته شود.

۸- با کارد یا چنگال چند سوراخ در لیموهای ایجاد کنید. یک ساعت پایانی پخت خورشت، لیموهای خیس خورده را به خورشت اضافه کنید و اجازه دهید همراه با خورشت پخته شوند و عطر و طعم لیموها به خرد خورشت برود. دقت کنید که لیموهای عمانی را از اول پخت به خورشت اضافه نکنید چون اگر لیموها تلخ باشند، خورشت شما تلخ خواهد شد. و حتما آنهارا در ابتدا خیس کنید و بعد در خورشت بیندازید.
۹- در نیم ساعت پایانی پخت یک یا دو عدد دانه ی هل را به همراه نمک به خورشت اضافه کنید و مجدد اجازه دهید تا خورشت به خوبی جا بیفتد. در اواخر پخت مابقی زعفران دم کرده را به خورشت اضافه کنید. در آخر نمک خورشت را تست کنید و اگر نیاز بود کمی نمک اضافه کنید.
۱۰- برای تهیه سیب زمینی خورشت قیمه، سیب زمینی را به خوبی بشویید و پوست بگیرید. بعد به صورت خلالی برش دهید. بهتر است خلال های سیب زمینی برای قیمه خیلی درشت نباشد.
۱۱- داخل تابه یا قابلمه ی کوچکی مقدار مناسبی روغن سرخ کردنی بریزید و قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا روغن کاملا داغ شود. سپس سیب زمینیهای خلالی را داخل قابلمهی حاوی روغن سرخ شده بریزید و اجازه دهید با حرارت متوسط روبه بالا، سیب زمینیها سرخ شوند. سیب زمینیها را روی هم انباشته نکنید چون اینکار باعث له شدن سیب زمینیها میشود. روغن هم بهتر است زیاد باشد که روی سیب زمینی ها را بگیرد تا سیب زمینیها تردتر شوند. اگر میخواهید سیب زمینی ترد تری داشته باشید بعد از خلال کردن سیب زمینی ها، آنها را چند دقیقه در آب سرد قراردهید و بعد با دستمال آشپزخانه خشک کنید و سپس در روغن داغ سرخ کنید.
برای طرز تهیه سیب زمینی سرخ کرده اینجا کلیک کنید.
وقتی سیب زمینی ها به اندازه کافی سرخ شد از روغن جدا کنید چون اگر در روغن بماند روغن جذب سیب زمینی میشود. سیب زمینیهای ترد و خوشمزه ی شما آماده ست!
در نهایت خورشت آماده شده را در بشقاب یا ظرف سرو ریخته و با سیب زمینی های تردِ سرخ شده تزیین کنید. حالا وقتشه از خورشت قیمه سیب زمینی خوش عطر و طعمتون با اون سیب زمینی های ترد و لذیذ کنار یه بشقاب برنج زعفرونیِ خوش عطر نهایت لذت رو ببرید!
نوش جان

با روش ذکر شده میتوانید خورشت قیمهی مجلسی و بسیار لذیذی تهیه کنید و کاملا عطر و طعم قیمههای نذری ایام محرم را دارد. این میزان مواد برای حدود چهار نفر مناسب است. برای تعداد بیشتر مواد را به همان میزان بیشتر در نظر بگیرید. امیدوارم از این دستور پخت لذت برده باشید و برای ناهار این غذا را درست کنید. خوشحال میشیم اگر شما هم نکته یا روشی برای خوشمزه شدن قیمه دارید خوشحال میشیم برامون بنویسید. همچنین برای مشاهده غذاهای سنتی دیگر به بلاگ ما سری بزنید.
طرز تهیه آش زرشک آش زرشک یکی از انواع آش های بسیار قدیمی و خوشمزه ایرانی است که اصالت آن متعلق به استان خراسان می باشد. البته در استان های شمالی کشور …
طرز تهیه دلمه گوجه دلمه گوجه فرنگی یکی از انواع غذاها ساده و خوشمزه ایرانی است که با رسپی های متنوعی درست می شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله …
طرز تهیه لازانیا میگو لازانیا یکی از غذاهای هم خانواده پاستا و ماکارونی است که اصالت آن به ایتالیا بر می گردد. لازانیا به صورت لایه ای از لازانیا، مایه گوشتی یا …
طرز تهیه خورشت قیمه مجلسی مرحله به مرحله
خورش قیمه یکی از انواع غذاهای سنتی و بسیار پر طرفدار ایرانی است که دستورها و مواد متنوعی تهیه می شود. این خورش خوشمزه علاوه بر اینکه در مهمانی ها و مجالس مورد استفاده قرار می گیرد به عنوان یک غذای مناسبتی برای ایام مذهبی و مناسبت های خاص نیز شناخته می شود که به صورت نذری میان مردم پخش می شود. خورش قیمه به صورت سنتی با گوشت قرمز تهیه می شود، اما کسانی که منع مصرف گوشت قرمز دارند می توانند این خورش خوشمزه را با گوشت های سفید مثل گوشت مرغ یا اصلا کاملا بدون گوشت درست کنند و از میل کردن آن در کنار خانواده لذت ببرند، برای مشاهده آموزش آشپزی سنتی و مرحله به مرحله طرز تهیه خورش قیمه در ادامه با سایت آموزشی چی شی همراه باشید.
برای تهیه خورش قیمه مجلسی به روش سنتی ابتدا چند ساعت قبل از اینکه آشپزی را شروع کنید بهتر است لپه را به مدت چند ساعت در یک کاسه حاوی آب بخیسانید تا علاوه بر اینکه نفخ آن برطرف شود ، با سرعت بیشتری نیز بپزد.
توصیه ما این است که هر زمانی قصد دارید قیمه درست کنید از شب قبل لپه را بخیسانید. در صورت امکان چند بار آب داخل کاسه را تعویض کنید تا به طور کامل نفخ لپه ها گرفته شود. در این مرحله پیازها را به صورت نگینی ریز خرد کنید.
سپس به همراه مقداری روغن مایع در قابلمه ای که برای پخت خورش در نظر گرفته اید تفت دهید تا شفاف و نرم شوند. در ادامه کمی زردچوبه به پیازها اضافه کنید و تفت دادن را تا زمانی که زردچوبه به طور کامل به خورد پیاز برود ادامه دهید.
در این مرحله گوشت گوسفندی یا گوساله را بشویید و به اندازه قورمه ای ( مانند خورش قورمه سبزی ) خرد کنید. نکته مهم در مورد خرد کردن گوشت خورشتی این است که حتما گوشت را به اندازه متوسط خرد کنید.
زیرا اگر گوشت خورشتی خیلی ریز باشد روی ظاهر خورش تاثیر منفی می گذارد و اگر خیلی بزرگ باشد علاوه بر تاثیر منفی که بر روی ظاهر خورش می گذارد باعث می شود که گوشت خورشتی دیرتر بپزد.
اگر از گوشت گوسفندی استفاده می کنید قطعات را کمی بزرگتر در نظر بگیرید زیرا گوشت گوسفندی پس از پخت کمی جمع می شود. گوشت خورشتی را پس از خرد کردن به قابلمه حاوی پیاز اضافه کنید.
سپس کمی تفت دهید تا گوشت تغییر رنگ بدهد و کمی سرخ شود.در این مرحله یکی دو دقیقه دقیقه گوشت را تفت دهید تا کمی سرخ شود. سرخ شدن گوشت در این مرحله باعث می شود در پایان پخت خورش خوشمزه تری داشته باشید.
البته باید توجه داشته باشید که گوشت را بیش از حد تفت ندهید زیرا باعث می شود گوشت سفت و دیرپز شود و در پایان پخت درون دهان به راحتی آب نشود. پس از اینکه گوشت کمی سرخ شد رب گوجه فرنگی را به خورش اضافه کنید.
رب گوجه فرنگی را خوب تفت دهید تا به طور کامل سرخ شود و رنگش کمی تیره شود. این کار علاوه بر اینکه طعم خورش را خوشمزه تر می کند باعث می شود در پایان کار خورش خوش رنگ تری نیز داشته باشید.
البته باعث مراقب باشید که رب گوجه فرنگی را نسوزانید زیرا باعث بد طعم شدن خورش می شود.پس از اینکه رب گوجه فرنگی را خوب تفت دادید ۴ لیوان آب به قابلمه اضافه کنید و حرارت زیر قابلمه را زیاد کنید تا آب سریعتر به جوش بیاید.
پس از اینکه آب داخل قابلمه جوش آمد حرارت را ملایم کنید تا گوشت به آرامی حدود یک و نیم تا دو ساعت بپزد.در حین پختن گوشت لپه ها را به همراه نصف پیاز و مقداری آب داخل یک قابلمه جداگانه بریزید و اجازه دهید به طور کامل بپزند.
پس از اینکه لپه پخت آب را آنرا دور بریزید. نکته مهم در مورد لپه خورش قیمه این است که حتما باید به صورت جداگانه پخته شود و در آخرین مراحل به خورش اضافه شود تا خورش طعمی مانند خورش های نذری داشته باشد.
یکی از دلایلی که قیمه های نذری طعم بسیار خوبی دارند این است لپه را به صورت جداگانه می پزند و به خورش اضافه می کنند. در صورتی که لپه را به همراه گوشت بپزید خورش طعمی مانند آبگوشت می گیرد.
در این مرحله لیمو عمانی ها را از وسط نصف کنید سپس تخم های داخل لیمو عمانی را خارج کنید. مهم ترین دلیل تلخی خورش تخمه های لیمو عمانی هستند. پس از اینکه گوشت به طور کامل پخت لیمو ها را به همراه لپه به خورش اضافه کنید.
پس از اضافه کردن لیمو عمانی و لپه زعفران دم کرده را به همراه مقداری نمک و فلفل سیاه به خورش اضافه کنید. اگر بخواهید خورش شما طعم خورش های نذری را به خود بگیرد باید ۱ قاشق غذاخوری دارچین به خورش خود اضافه کنید.
دارچین را اگر از ابتدای پخت خورش اضافه کنید باعث می شود رنگ خورش تیره تر شود.بهتر است یا دارچین را در مراحل پایانی پخت خورش اضافه کنید یا از چوب دارچین استفاده کنید (چوب دارچین را می توانید اواسط پخت خورش اضافه کنید).
پس از اضافه کردن چاشنی ها و طعم دهنده ها حرارت زیر خورش را کم کنید تا خورش با حرارت بسیار ملایم جا بیفتد. در این مرحله سیب زمینی ها را پوست بگیرید و به صورت خلالی نازک و یکدست خرد کنید.
سیب زمینی های خرد شده را چند بار با آب سرد بشویید و با دست زیر و رو کنید تا نشاسته های اضافی روی سیب زمینی ها به طور کامل از بین برود. می توانیم سیب زمینی ها را به مدت ۱۵ دقیقه درون آب سرد قرار دهیم.
نشاسته روی سیب زمینی علاوه بر اینکه روی طعم سیب زمینی تاثیر منفی می گذارد باعث می شود که سیب زمینی در زمان سرخ کردن به هم بچسبند. پس از آبکشی سیب زمینی ها با آب سرد انها را با یک دستمال تمیز خشک شوند.
سپس در روغن سرخ کنید و کنار بگذارید. برای بهتر شدن طعم سیب زمینی ها می توانید در زمان سرخ کردن کمی زردچوبه به سیب زمینی ها اضافه کنید. در پایان پس از اینکه خورش به غلظت مورد نظر شما رسید آنرا از روی حرارت بردارید
سپس در ظرف خورش خوری بکشید. خورش قیمه باید کمی آب داشته باشد پس باید حد وسط را نگه دارید، نه اجازه دهید خورش خیلی سفت شود، نه اینکه خیلی آبکی. پس از کشیدن خورش آنرا با سیب زمینی سرخ شده تزیین کرده و به همراه برنج سرو کنید.
یکی از مهم ترین دلایل خوشرنگ شدن خورش قیمه استفاده از زعفران است. خورش های قیمه نذری هم به دلیل استفاده از زعفران فراوان خوشرنگ می شوند. البته نکاتی دیگری هم هستند که باعث خوشرنگ تر شدن خورش قیمه می شوند.
تفت دادن زیاد رب گوجه فرنگی باعث خوشرنگ تر شدن قیمه می شود البته باید مراقب باشید که رب گوجه فرنگی را نسوزانید. البته برای داشتن رنگ بهتر توصیه می شود از رب گوجه فرنگی خانگی استفاده کنید، دستور رب خانگی را در مطلب زیر مشاهده نمایید.
یکی از مشکلاتی که آشپزهای مبتدی با درست کردن خورش قیمه دارند این است که خورشت شان تلخ یا بدمزه می شود. از مهم ترین دلایلی که باعث تلخ شدن یا بدمزه شدن خورش قیمه می شود سوزاندن رب گوجه فرنگی یا عجله کردن در اضافه کردن لیمو عمانی به خورش است.
۱ . لیمو عمانی

از مهم ترین دلایلی که باعث می شود خورش قیمه تلخ شود این است که لیمو عمانی ها از ابتدای پخت خورش داخل قابلمه ریخته شوند. نیاز نیست از ابتدای پخت لیمو عمانی را داخل خورش بریزید ، اگر در ۳۰ دقیقه پایانی لیمو عمانی را داخل خورش بریزید علاوه بر اینکه خورش تلخ نمی شود ، طعم بسیار خوبی نیز می گیرد. فقط توجه داشته باشید که حتما دانه ها یا تخم های داخل لیمو عمانی را قبل از ریختن در خورش خارج کنید.
۲ . رب گوجه فرنگی
نکته دیگری که باعث بد شدن طعم خورش قیمه می شود این است که رب گوجه فرنگی بیش از حد تفت داده شود. رب گوجه فرنگی را باید در حدی تفت دهید که طعم و بوی خامی آن گرفته شود و کمی سرخ شود. بیش از حد سرخ کردن رب گوجه فرنگی باعث می شود طعم خورش تلخ یا بدمزه شود.
خورش قیمه از خورش هایی است که با گوشت مرغ و هم طعم بینظیری دارد و همانطور که در ابتدای مطلب ذکر شد، در صورت تمایل می توانیم انرا با مرغ نیز درست کنیم. برای مشاهده آموزش خورش قیمه با گوشت مرغ به لینک زیر مراجعه نمایید.
خورش قیمه از غذاهای قدیمی و بسیار پرطرفدار ایرانی است که با دستورهای بسیار متنوعی تهیه می شود. اگر تمایل دارید این خورش خوشمزه را با بهترین کیفیت درست کنید، به نکات مهم تهیه این خورش خوشمزه نیاز دارید. در مقاله زیر برخی از این نکات را مطالعه نمایید.
اگر دوست خورش قیمه را با طعم ملس درست کنید توصیه می کنیم از آلو خورشتی استفاده کنید. در روش های قدیمی پخت خورش قیمه از آلو هم در این خورش استفاده می شده است. برای مشاهده آموزش طرز تهیه خورش قیمه آلو با مقاله زیر همراه باشید.
یکی از انواع دستورهای خورش قیمه که خیلی فوری آماده سرو می شود و مورد پسند خانم های شاغل است، دستور خورشت قیمه با گوشت چرخ کرده است. اگر مایلید خورش قیمه را با این سبک امتحان کنید، از آموزش زیر استفاده کنید.
یکی از رسپی های قدیمی و بسیار متفاوت این غذا، خورشت قیمه اسفناج است که در گذشته از غذاهای مجلسی محسوب می شده است. در صورتی که تمایل دارید این غذای سنتی و خاص را تجربه کنید، می توانید آموزش آنرا از لینک زیر مشاهده کنید.
طرز تهیه خورشت قیمه مجلسی مرحله به مرحله
براساس تجارب ۳۰ سالهی دکتر کرمانی، رژیم گروهی بهترین راهحل برای حفظ انگیزهی افراد طی رژیم و رسیدن به وزن دلخواه در مدت کوتاهه. با رژیم گروهی علاوه بر این که رژیم اختصاصی خودت رو دریافت میکنی، تو گروههای لاغری عضو میشی و تا عید 12 کیلو وزن کم میکنی.
فاطمه قره داغی

دستور پخت قیمه خانگی به شیوهای آسان اما خوشمزه و لعابدار، میتواند راه حل خوبی برای پاسخ به سوال ناهار چی بپزم؟ باشد. حتی هنگام تدارک دیدن برای یک مهمانی میتوانید طرز تهیه انواع خورش را آموخته و پیاده سازی کنید تا بدون دردسر، غذایی لذیذ و دلچسب را برای عزیزانتان مهیا کنید. پختن خورش قیمه در ظاهر چندان سخت به نظر نمیرسد ولی ترفندها و نکاتی هستند که با رعایت آنها میتوانید یک خورش قیمه عالی بپزید. اگر شما هم جزو طرفداران این غذای اصیل و لذیذ ایرانی هستید، با ادامه این مقاله همراه ما باشید تا دستور پخت قیمه خانگی را به بهترین روش ممکن یاد بگیرید؛
بعد از آشنایی با دستور پخت قیمه خانگی میتوانید خورش قیمه خوشمزهای درست کرده و آن را در کنار برنج سرو نمایید. خورشت قیمه معمولاً با ۱ ماده غذایی سرخ کردنی همراه میشود. برخی دوست دارند از سیب زمینی سرخ کرده در کنار قیمه استفاده کنند و برخی بودن بادمجان سرخ کرده را ترجیح میدهند. ما در این مقاله از سیب زمینی برای دورچین خورش قیمه استفاده کردهایم، اما اگر مایل باشید میتوانید از بادمجان نیز استفاده کنید.
در مقالات گذشته به معرفی غذا برای شام پرداخته و آموزش دستورات غذایی متنوعی را برایتان شرح دادهایم و این بار هم با توضیح مراحل دستور پخت قیمه خانگی در خدمت شما هستیم.
طرز تهیه خورشت قیمه مجلسی مرحله به مرحله
پختن یک غذای خوشمزه نیازمند رعایت یک سری ترفندها و فوت و فنهای بخصوص است. مثلاً برای آنکه خورش قیمه شما لعابدار و خوش طعم باشد، خیس کردن لپه از شب قبل اهمیت زیادی دارد اما در صورتی که این کار را نکردهاید و هم اکنون قصد درست کردن یک خورش قیمه خوش طعم را دارید بهتر است لپهها را شسته و در قابلمه جداگانهای بریزید. مقداری آب به آن افزوده و اجازه دهید حدود ۲۰ دقیقه روی شعله گاز بماند. بدین ترتیب نفاخ بودن آن رفع شده و بافت آن نیز کمی نرمتر میشود.
در مرحله دوم از دستور پخت قیمه خانگی باید به آماده کردن لیمو عمانیها بپردازید. بدین صورت که با یک چاقو یا چنگال سوراخ کوچکی روی آنها ایجاد کنید و سپس آنها را درون کاسه پر از آب قرار دهید. این کار باعث میشود تا تلخی لیمو گرفته شود و از به هم خوردن مزه خورش جلوگیری شود. در حالی که لپهها پخته میشوند و لیموها نیز خیس میخورند، میتوانید به سراغ پیازها بروید. آنها را به صورت نگینی خرد کنید و در یک تابه یا قابلمه مناسب سرخ نمایید. برای سرخ کردن پیازها از مقدار کمی روغن استفاده کنید و کمی زردچوبه نیز به آنها اضافه نمایید.
حالا نوبت به اضافه کردن گوشتها میرسد. در دستور پخت قیمه خانگی هم میتوان از گوشت گوسفندی استفاده نمود و هم میتوان از گوشت گوساله استفاده کرد. گوشتها را به قطعات دلخواه تقسیم کرده و به ترکیب پیاز و ادویه اضافه نمایید. خوب آنها را با یکدیگر تفت دهید تا زمانی که شاهد تغییر رنگ گوشت باشید. حدود ده دقیقه زمان لازم است تا گوشتها کمی تفت بخورند و نرم شوند. بعد از آن نوبت به اضافه کردن لپهها میرسد.
در این مرحله از دستور پخت قیمه خانگی، لپهها نیم پز شده و گوشت نیز تغییر رنگ داده است. حال آب لپه را به طور کامل دور ریخته و فقط خود لپهها را به خورشت اضافه کنید. گوشت و لپه را در کنار یکدیگر تفت دهید و سپس رب گوجه فرنگی را به این ترکیب اضافه نمایید. سعی کنید از یک رب گوجه فرنگی خوب و باکیفیت استفاده کنید تا رنگ و لعاب خوبی به خورش قیمه شما بدهد.
اضافه کردن حدود ۵ لیوان آب به ترکیب گوشت، پیاز و رب، کار شما را به اتمام میرساند. حال باید صبر کنید تا خورش شروع به جوشیدن کند. بعد از آن میتوانید حرارت زیر آن را کم کنید، درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید قیمه شما به طور کامل پخته شود. هر چه مدت زمان بیشتری به قیمه اجازه پخت دهید، بیشتر جا افتاده و خوش طعمتر خواهد شد. اضافه کردن لیمو عمانی در مراحل اولیه میتواند باعث خراب شدن طعم خورش شما شود. پس این کار را بعد از جا افتادن کامل خورش انجام دهید.
لیموهای خیس شده را درون قابلمه انداخته و میزان نمک، فلفل و زردچوبه خورشت قیمه را تست کنید. برای بهتر شدن رنگ خورش و همچنین طعم گرفتن هر چه بهتر آن میتوانید از مقداری زعفران دم کرده نیز استفاده کنید. استفاده از دارچین در خورش قیمه میتواند انتخاب خوبی باشد ولی بهتر است به جای پودر دارچین از چوب دارچین استفاده کنید. هنگام اضافه کردن لیمو عمانیها میتوانید از دو قطعه چوب دارچین نیز استفاده نمایید.
حالا که خورش شما در حال جا افتادن و آماده شدن است، میتوانید به سراغ سیب زمینیها بروید. همانطور که در ابتدای مقاله ذکر کردیم میتوان خورش قیمه را با سیب زمینی و بادمجان سرخ کرده سرو نمود. در این دستور پخت قیمه خانگی، ما از سیب زمینی سرخ کرده استفاده میکنیم و برای تکمیل شدن خورش، سیب زمینیها را به صورت خلالی خرد میکنیم. سپس باید آنها را با آب سرد شسته و به طور کامل خشک کنیم.
در صورتی که بخواهید سیب زمینیها ترد و خوشمزه شوند، میتوانید آنها را ۱۵ دقیقه در مقداری آب سرد قرار دهید و سپس خارج کنید. نکته مهم این است که قبل از سرخ کردن، سیب زمینیها را خشک کنید. این کار را با یک دستمال تمیز نیز میتوان انجام داد. سپس در یک تابه، مقدار مناسبی روغن ریخته و سیب زمینی های خلالی را به روغن اضافه نمایید. اگر میخواهید سیب زمینیها به یکدیگر نچسبند و خوب سرخ شوند، حتماً اجازه دهید روغن به مقدار کافی داغ شود.
میزان سفت بودن یا آبکی بودن خورش قیمه به سلیقه شما بستگی دارد ولی بهتر است تا زمانی که قیمه زیاد سفت نشده زیر آن را خاموش کنید. برای سرو این خورش خوشمزه میتوانید آن را در ظرف دلخواه کشیده و خلالهای سیب زمینی را نیز دو تا دور آن قرار دهید. با استفاده از دستور پخت قیمه خانگی به راحتی میتوانید یک خورش قیمه خوشمزه و خوش عطر را پخته و در کنار یک برنج ایرانی درجه یک صرف نمایید.
همچنین ببینید: تلخ شدن خورشت و روش رفع آن

امکان ندارد در ایران زندگی کنید و یک بار خورشت قیمه را نخورده باشید. این خورشت مانند خورشت قورمه سبزی از آن دسته غذاهای خوشمزهای است که در برنامه غذایی ما نقش پر رنگی دارد. به همین خاطر هر شهری برای خودش یک دستور پخت متفاوت نسبت به شهرهای دیگر دارد. در ادامه طرز تهیه خورشت قیمه گیلانی را با هم مرور میکنیم.
مواد اولیه قیمه شمالی (گیلانی)
دستور پخت

در قسمتهای قبل درباره طرز تهیه قیمه خانگی صحبت کردیم. قیمه، خورشتی سنتی و قدیمی است که در ایران جایگاه ویژهای دارد. از ناهار و غذا گرفته تا در مراسمات مذهبی. در قسمت مواد اولیه، مقدار موردنیاز برای 4 نفر را توضیح دادیم. حال اگر میخواهید طرز تهیه قیمه نذری برای 50 نفر را یاد بگیرید کافی است همان میزان را 12 الی 13 برابر کنید. حال در ادامه ارزش غذایی مواد تشکیلدهنده خورش قیمه را با هم بررسی میکنیم:
جمع بندی، دستور پخت قیمه خانگی

خورش قیمه یکی از غذاهای اصیل و خوش طعم ایرانی است. در این مقاله دستور پخت قیمه خانگی را برایتان قرار دادیم تا بتوانید با تکنیکها و رعایت اصول لازمه، یک خورش خوش طعم و خوش عطر را تدارک ببینید. برای پخت خورش قیمه حتماً باید از لپه خیس شده یا نیم پخته شده استفاده کنید. پس از سرخ کردن پیازها میتوانید گوشتهایی که از قبل خرد شدهاند را به این ترکیب افزوده و لپه و رب گوجه فرنگی را نیز اضافه کنید.
استفاده از زعفران در دستور پخت قیمه خانگی باعث خوش طعم تر شدن غذای شما خواهد شد. پس در مراحل آخر آن را به خورش خود افزوده و پس از 10 دقیقه شعله زیر آن را خاموش کنید. حالا سیب زمینی ها را سرخ کرده و مقداری برنج دم کنید تا طعم یک وعده غذایی عالی را تجربه کنید.
اکنون که با دستور پخت قیمه خانگی آشنا شدهاید، شاید تمایل به درست کردن این خورش لذیذ و خوشمزه برای یک وعده غذایی دلچسب را داشته باشید. اگر برای پخت این غذا، مواد اولیه مورد نیازتان تکمیل نیست، اصلا نگران نباشید! نیاز نیست برای خرید، مسافتی را طی کنید. فقط کافیست گوشی تلفن همراه خود را برداشته و با سرویس اسنپ اکسپرس یک خرید ایدهآل و به صرفه را انجام دهید.
سوالات متداول
بله خیلیها گیاهخوار هستند و از رژیم غذایی بدون گوشت استفاده میکنند. وگانها میتوانند به جای گوشت از سویا استفاده کنند.
بله هم از آرامپز و هم از زودپز میتوان برای پخت این خورش استفاده کرد.
برای آنکه طعم و رنگ زعفران از بین نرود بهتر است ده دقیقه قبل از برداشتن خورش از روی شعله آن را اضافه کنیم.
بله میتوان گرد لیمو را جایگزین لیموعمانی کرد.
مهمترین نکته مدت زمان پخت قیمه است که باید آن را رعایت کنید.
بهترین روش، خیساندن لپه به مدت چند ساعت از شب قبل است.
حدود 20 قبل از سرو غذا، لیمو عمانی را به خورشت قیمه اضافه کنید.
به اشتراک گذاری
فاطمه قره داغی
طرز تهیه خورشت قیمه مجلسی مرحله به مرحله
فاطمه قره داغی
ترشی قدیمیترین و محبوبتری…
تاکنون به پخت انواع غذا با …
فیلمهای اکشن همیشه از پرفر…
سینما زودتر از بسیاری از صن…
مردان زنجبیلی کوچک، از مشهورترین و محبوبت…
بوی ژامبون برشته و آناناس، در بیشتر خانهه…
رژیم کتوژنیک رژیم کم کربوهیدرات و پرچربی ا…
«کاش میشد ما هم مثل گونههای جانوری مخصوص…
کتوژنیک، اصطلاحی است برای رژیم غذایی کمکر…
پنیرها بخش جدانشدنی سبد غذایی گیاهخوارانن…
مردان زنجبیلی کوچک، از مشهورترین و محبوبترین شیرینیهای کریسم…
روناک حسینی
1401/10/13
بوی ژامبون برشته و آناناس، در بیشتر خانههای امریکایی، عطر شب …
نفس قمری
1401/10/11
رژیم کتوژنیک رژیم کم کربوهیدرات و پرچربی است که معمولا برای کا…
روناک حسینی
1401/10/10
«کاش میشد ما هم مثل گونههای جانوری مخصوصا خرسها با سرد شدن …
سپیده علیمحمدی احمر
1401/10/05
کتوژنیک، اصطلاحی است برای رژیم غذایی کمکربوهیدارت، با این اید…
روناک حسینی
1401/10/04
پنیرها بخش جدانشدنی سبد غذایی گیاهخوارانند، در این بین پنیر ه…
المیرا حسینی
1401/10/03
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
دیدگاه *
نام *
ایمیل *
وب سایت
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.
اسنپ اکسپرس مگ یا همان مجله اسنپ اکسپرس یک مجله وسیع با تمام سرفصلهای کاربردی مدنظر شما از اخبار و مطالب علمی گرفته تا آموزش و اطلاعات عمومی و سرگرمی است که محتوای آن در هر لحظه از طریق منابع معتبر در حال بهروزرسانی است.
برای اجرای این برنامه لطفا جاوا اسکریپت دستگاه خود را فعال کنید
خورش قیمه
خورش قیمه یکی از محبوب ترین و خوشمزه ترین خورش های ایرانی است که تقریبا بیشترین محبوبیت را در میان غذاهای نذری دارد. این خورش یکی از اصیل ترین غذاهای ایرانی است که به روش های مختلفی و با مواد متنوعی طبخ می شود.
از معروف ترین انواع خورش قیمه می توان به خورش قیمه سیب زمینی ، قیمه پلو مخلوط و خورش قیمه بادمجان اشاره کرد. از مواد اصلی تشکیل دهنده خورشت قیمه می توان به گوشت ، لپه ، سیب زمینی ، لیمو عمانی ، پیاز و رب گوجه فرنگی اشاره کرد.
در برخی مناطق علاوه بر مواد متداول از آلو خورشتی هم برای طعم دهندگی این خورش استفاده می شود. خورشت قیمه در کشور عراق هم طبخ می شود که با نام خورش قیمه نجفی معروف است. البته روش پخت و مواد تشکیل دهنده این خورش با خورش قیمه ایرانی متفاوت است.
طرز تهیه خورشت قیمه مجلسی مرحله به مرحله
با موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می توانید برای ۴ نفر خورش قیمه تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقداری کمتر یا بیشتری خورش تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید. با آموزش آشپزی خورش قیمه با پارسی دی همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر
دستور پخت
برای تهیه خورش قیمه مجلسی بهتر است حدود ۲ ساعت قبل از شروع آشپزی لپه ها را در یک کاسه آب بخیسانید و هر ۳۰ دقیقه یک بار آب شان را تعویض کنید و برای اینکه بوی بد لپه از بین برود بهتر است لپه ها را داخل قابلمه ریخته و روی آن مقداری آب بریزید و چندتا جوش که خورد کف روی آن را بگیرد و آبکش کنید.
برای شروع آشپزی پیازها را به صورت ریز خرد کنید سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید. پس از اینکه روغن داغ شد پیاز خرد شده را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا پیاز کمی نرم شود سپس مقداری زردچوبه به پیاز اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا زردچوبه و پیاز یکدست شوند. در همین حین گوشت را پس از شستشو به صورت قیمه ای خرد کنید.
در مرحله بعد گوشت را به قابلمه اضافه کنید و پس از کمی تفت دادن لپه هایی که از قبل خیسانده اید و جوش خورده را اضافه کنید و با دیگر مواد تفت دهید. در این مرحله تفت دادن مواد را تا زمانی که گوشت و لپه سرخ شوند باید ادامه دهید.
زمانی که رنگ گوشت تغییر کرد رب گوجه فرنگی را به همراه مقداری فلفل سیاه به دیگر مواد اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا رب گوجه فرنگی سرخ شود. این کار علاوه بر اینکه بوی خامی رب را می گیرد باعث می شود خورش رنگ بهتری در پایان پخت داشته باشد.
پس از اینکه رب گوجه فرنگی را به خوبی تفت دادید چند لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید و با حرارت ملایم اجازه دهید گوشت و لپه به طور کامل بپزند. در این مرحله لیمو عمانی ها را با چنگال سوراخ کنید و به مدت ۱ ساعت در یک لیوان آب قرار دهید.
این کار باعث می شود تلخی لیمو عمانی گرفته شود و طعم خورش را تلخ نکند یا می توانید لیموعمانی ها را وسط به دو نیم کرده و هسته لیمو را جدا کنید . پس از اینکه گوشت و لپه به طور کامل پختن لیمو عمانی ها را به خورش اضافه کنید. در این مرحله می توانید مقداری نمک و فلفل سیاه هم به خورش اضافه کنید.
حالا باید خورش را روی حرارت بسیار ملایم قرار دهید تا به آرامی جا بیفتد. پس از اینکه خورش تقریبا آماده شد زعفران دم کرده را به آن اضافه کنید. در این مرحله می توانید کمی دارچین هم به خورش اضافه کنید. دارچین باعث می شود طعم خورش شبیه به طعم خورش های نذری شود.
پس از اضافه کردن زعفران خورش را بچشید و در صورت نیاز مقداری نمک و فلفل سیاه اضافه کنید. در مرحله پایانی باید سیب زمینی را آماده کنید. برای این منظور سیب زمینی ها را به صورت خلالی یکدست خرد کنید و با آب سرد بشویید تا نشاسته اضافی روی سیب زمینی ها پاک شود.
در مرحله بعدی سیب زمینی ها را آبکشی کنید و با یک دستمال تمیز خشک کنید. یک تابه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید. اجازه دهید روغن به حد کافی داغ شود سپس سیب زمینی ها را درون روغن سرخ کنید.
پس از اینکه سیب زمینی ها را سرخ کردید آنها را کنار بگذارید تا خورش کاملا آماده شود. پس از اینکه خورش به خوبی جا افتاد آنرا در ظرف خورشت خوری بکشید و با سیب زمینی های سرخ شده تزیین کنید. در پایان خورش قیمه را با برنج سرو کنید.
نکات پخت خورش قیمه
برای اینکه طعم خورش قیمه شبیه به خورش های نذری شود باید در مراحل پایانی پخت کمی دارچین ( برای ۴ نفر نصف قاشق مرباخوری دارچین یا یک چوب دارچین ) به آن اضافه کنید. توجه داشته باشید که اگر پودر دارچین را در مراحل ابتدایی پخت خورش به آن اضافه کنید باعث کدر شدن رنگ خورش می شود.
البته اگر می خواهید در مراحل اولیه پخت خورش قیمه دارچین را اضافه کنید می توانید از چوب دارچین استفاده کنید. با انجام این کار طعم دارچین کاملا وارد خورش می شود و روی رنگ خورش نیز تاثیر منفی نمی گذارد.
همانطور که می دانید تلخ شدن خورش قیمه تنها یک دلیل دارد و آن هم لیمو عمانی است. به هیچ وجه لیمو عمانی را در اوایل پخت به خورش اضافه نکنید. ضمن اینکه با ترفند در آب قرار دادن لیمو عمانی می توانید تلخی لیموعمانی ها را تا حد زیادی بگیرید.
در صورتی که خورش قیمه شما تلخ شده است می توانید با اضافه کردن سیب زمینی تلخی آنرا تا حد زیادی بگیرید. برای این منظور نسبت به اندازه خورش خود سیب زمینی آبپز کنید و سپس سیب زمینی آبپز شده را کاملا له کنید و به خورش در حال پخت اضافه کنید.
در صورتی که می خواهید از گوشت مرغ در قیمه خود استفاده کنید کافیست ۴۰۰ گرم گوشت خورشتی را از مواد لازم حذف کنید و به جای آن ۶۰۰ گرم گوشت مرغ اضافه کنید. مراحل پخت خورش با گوشت قرمز و مرغ تفاوتی ندارد.
خورش قیمه با گوشت مرغ هم طعم بسیار خوبی دارد. دلیل اینکه می توانید گوشت مرغ بیشتری در خورش قیمه خود استفاده کنید این است که گوشت مرغ حاوی فواید زیادی برای بدن است و قیمت آن هم خیلی به صرفه تر از گوشت قرمز است.
رنگ دهنده های خورش قیمه رب گوجه فرنگی و زعفران هستند. هر چه بیشتر در خورش خود زعفران استفاده کنید خورش خوشرنگ تر می شود. در خورش های نذری مقداری زیادی زعفران استفاده می شود و به همین دلیل خیلی خوشرنگ می شوند.
نکته دیگر در مورد رنگ خورش قیمه ، تفت دادن رب گوجه فرنگی است ، در صورتی که رب گوجه فرنگی را به خوبی تفت دهید هم روی طعم خورش تاثیر مثبت می گذارد ، هم باعث خوشرنگ تر شدن رنگ خورش می شود.
فوت و فن های تهیه خورش قیمه مجلسی با طعم عالی و بی نظیر
همچنین ببینید
دستور العمل غذاتون عالیییییی بود😋
خیلی ممنونم از دستورالعمل عالیتون❤️
نوش جان
ممنون از اینکه دقیق و کامل توضیح دادید ❤️🌹
خواهش می کنم
چه توضیح کاملی برا منه تازه عروس عالی بود👌👌
خواهش می کنم.
ممنون از توضیحاتون
ممنون از توضیح کاملتون
ممنون
سلام گرامی ،ممنون از راهنماییتون درپخت خورشت قیمه،بسیار عالی بود،ولی می شه یک دونه ازفوایدزیاد گوشت مرغ که فرمودید روبه ماهم بگید؟در اسلام به مرغ بانام خوک پرندگان یادشده
می توان گفت سینه مرغ با 30 گرم پروئتین در هر 100 گرم یکی از منابع بسیار خوب پروئتین می باشد و برای کاهش وزن و عضلانی شدن بدن و یکی از خواص مهم مرغ در درمان سرماخوردگی می باشد و در کل برای تقویت سیستم بدن بسیار مناسب است اما در مورد طب سنتی و اسلام در مورد روایتی می باشد که امام علی گوشت جوجه کبوتر را بر گوشت مرغ ترجیح داده و چون مرغی که در طبیعت رها میشود و قدرت پرواز نیز ندارد؛ در بسیاری از موارد مانند خوک از فضله و مدفوع حیوانات دیگر استفاده میکند، بر خلاف جوجه کبوتری که توسط انسان پرورش مییابد و یا توسط مادرش که قدرت پریدن دارد از غذاهای بهتری بهرهمند میشود. و این به معنای حرمت و یا حتی کراهت گوشت مرغ نیست.
طرز تهیه خورشت قیمه مجلسی مرحله به مرحله
سلام وقت شما بخیر من کلا این اولین تجربه ی آشپزیم هستش.
۱- منظور از نمک، فلفل سیاه، زردچوبه به میزان کافی چی هست؟ حداکثر؟ حداقل؟ نسبی؟
۲- آیا توی این پروسه از دیگ هم استفاده میشه یا از قابلمه معمولی؟
۳- منظور از کمی گلاب چقدر هستش؟
سلام
1. جواب سوال اولتون حجم خورشت که قرار است آماده کنید در مقادیر ها متفاوت است برای مثال برای دستور قیمه گفته شده زردچوبه حدود 1/2 ق مربا خوری و فلفل خیلی کم و نمک همیشه در انتها کم کم اضافه کنید و خورشت را مزه کنید و به دلخواه خودتان تنظیم کنید و اگر نمک را از ابتدا بریزید گوشت سفت شده.
2. فرقی نداره شما می توانید داخحل هر نوع قابلمه استفاده کنید روحی یا مسی و یا حتی اگر عجله دارید زودپز ولی بهتر است خورشت ها با حرارت کم پخته شوند تا جا افتاده شوند.
3. گلاب برای این مقدار 1 ق غذا خوری یا 1/2 ق غذا خوری مناسب است.
ممنون از توصیحات خوبتون
من رب خورشتم زیاد شد باید چکار کنم ؟
کمی از آب خورشت بردارید و جدا کنید و مجدد کمی آب و ادویه اضافه کنید.
عاالی
خیلی دقیق و نکته به نکته.. ممنونم واقعا
خواهش می کنم
سلامگلاب رو کی اضافه کنم و به چه مقدار؟
سلام گلاب را باید در انتها 15 دقیقه مانده خورشت را از روی حرارت بردارید در حد 1 ق غذا خوری
بسیار عالی توضیح دادین ممنونم
دستور العمل کامل و خوبی بود
هر تازه کاری با این راهنمایی براحتی میتونه یک خورشت خوشمزه درست کنه
ممنون از شما
نوش جان
عالی . عالی . مادرم طفلک نتونست منو آشپز کنه. شما تونستین
سلام نوش جان
سلام. منظور از ۲۵۰ گرم لپه چند لیوان است؟
حدود 1.5 پیمانه
سلام
250گرم لپه یکم زیاد نیست؟
برای حدود نیم کیلو گوشت چرخ کرده ، شما می توانید برای هر نفر یک مشت لپه در نطر بگیرید
چقدر طول میکشه تا کامل جا بیوفته؟
حدود ۲ ساعت
سلام یه سوال اینکه چند ساعت طول میکشه که خورشت قیمه و قرمه بپزه باید برای هر وعده از چند ساعت قبل شرو کرد؟
برای قورمه از زمان اماده سازی یعنی خیس کردن لوبیا باید از شب قبل شروع کنید و برای پخت 4 الی 5 ساعت و برای قیمه از 1 ساعت قبل لپه خیس کنید و بستگی به اینکه از گوشت یا مرغ استفاده می کنید زمان پخت ها کمی متفاوت است و اکر عجله دارید از زودپز استفاده کنید
بهترین ظرف برای پخت خورش های سنتی مسی و روحی می باشد
روحی نه روی
جنس اون ظروف از فلز روی هستش
ممنون
برامن که مامانم گذاشته رفته و هیچی بلد نیستم و از گشنگی نمیرم خیلی مفید بود😂😂
نوش جان عزیزم می تونی از اموزش دیگه هم استفاده کنید😜❤
عالی بود من یادم رفته بود دارچین میریزن یا هل وقتی دیدم دستورتونومطمئن شدم، راهنماییتون عالی بود مخصوصا نکات ریز
سلام نوش جان
خورشت قیمه یکی از انواع غذاهای ایرانی و سنتی است که در برنامه غذایی اکثر ایرانی ها وجود دارد. نحوه پخت خورش قیمه و ادویه های به کار رفته در آن، میتواند این خورشت خوش رنگ و لعاب را تبدیل به خورشت قیمه مجلسی کند.
در دلپزی روش های مختلف پخت این غذا را امتحان کرده ایم. از نظر ما بهترین طرز تهیه خورشت قیمه سیب زمینی مجلسی و جا افتاده و حقیقتا خوشمزه، این دستور پخت است.
اگر خورشت قیمه را با ادویه کمتر و بدون پوره گوجه فرنگی دوست دارید: به طرز تهیه خورش قیمه آلو که مشابه خورشت قیمه است بروید (اینجا) و در انتهای پخت آن، به جای آلو خورشتی از لیمو عمانی استفاده کنید.
طرز تهیه خورشت قیمه بعد از بررسی های زیاد، تهیه و تقدیم همراهان دلپزی شده است؛ حتما آن را امتحان کنید.
دیدگاه شما
طرز تهیه خورشت قیمه مجلسی مرحله به مرحله
نام *
ایمیل *
وب سایت
با سلام و تشکر از آموزشتون
من همیشه گوشت و لپه و تقریبا همه چیز رو (جز نمک و ترشی) همون اول با هم میریزم و تفت میدم و لپه هم له نمیشه، متوجه علت پخت جداگانه مواد نشدم
و اینکه بعضی ها میگن دارچین و گلاب رو زود یا زیاد بریزی خورش تلخ میشه صحت داره؟
با تشکر
پرستو سلام، ممنون که همراه ما هستید.
دلیل پخت جداگانه، ثابت نبودن جنس مواد است. برخی لپه ها خوشپخت و برخی دیرپز هستند. به همین دلیل آنرا جدا میپزیم تا در شرایطی گرفتار نشویم که لپه در حال له شدن است و گوشت هنوز نپخته است. این شرایط در پخت غذا برای مهمانی بسیار نگران کنندهتر است. بنابراین اگر اطمینان دارید که زمان پخت لپه شما طولانی است، همزمان پختن آن با گوشت مشکلی ایجاد نمیکند.
در مورد دارچین مقدار زیاد آن غذا را تلخ خواهد کرد و گلاب نیز در صورت پخت طولانی تلخ میشود.
ممنونیم که ما در ارتباط بودید.
ممنون از طرز تهیه غذاهای خوشمزه لطفاً طرز تهیه آ… **نام غذا به دلیل مرتبط نبودن با خورشت قیمه حذف شد** را هم بزارید.
مهسا سلام؛ بسیار ممنونیم که همراه ما هستید.
پیام شما را دریافت کردیم و حتما در دستور کار قرار میدهیم.
سایت خیلی خوبی دارید
امیدوارم موفق باشید
ممنوووووون عزیزم …قیمه هام خوب نمیشدن
نوش جونتون عزیزم. آگاه شدن از این حس خوب شما، بهترین هدیه است برای ما
سلام. واقعا از دستور پخت فوق العاده خوشمزه ای که برای اموزش دادید، ممنونم. خیلی مفید بود. با تشکر.
سلام بهار عزیز
برای ما دانستن نظرات شما، واقعا ارزشمنده و چقدر عالی که از دلپزی راضی بودید. همیشه با ما در ارتباط باشید. ممنونیم
سلام دستور آشپزیتون خیلی کاربردی و عالی بود .دیگه قیمه رو این سبکی میپزم…فقط یه سوال من هنگام پختن گوشت بیشتر از حدی که شما فرموده بودین آب ریختم چون بعد پخت گوشت آبش کشیده میشه
سلام فاطمه عزیز. خوشحالیم که از طرز تهیه خورشت قیمه رضایت دارید. حتما بعد از پختن سایر غذا های دلپزی، نظرتون رو با ما درمیان بذارید.
میزان آب برای پختن گوشت میتواند بسته به نوع قابلمه، میزان شعله و کیفیت گوشت، متفاوت است.
به طور کلی به اندازه ای آب به گوشت اضافه کنید که تا انتهای جا افتادن خورشت قیمه نیازی به اضافه کردن و یا تبخیر آب اضافی نباشد.
سلام وقتتون بخیر واقعا این دستور پخت عالی بود مدتها بود دلم میخواستیه قیمه خوشمزه درست کنم
واقعا ممنونم
فقط یه موردی که سوال دارم لپه های من یکم سفت بود، به نظرتون قبلش بپزم بهتر میشه
سلام مائده عزیز
در مورد علت نپختن لپه در خورش قیمه به مواردی در طرز تهیه اشاره کردیم که مهمترین آن کم تفت دادن رب و گوجه فرنگی پوره شده، پیش از اضافه کردن لپه است که موجب نپز شدن لپه میگردد.
اگر با رعایت این نکات، لپه خورشت قیمه سفت باقی ماند، از آنجایی که لپه یک ساعت با مواد خورشت و دو ساعت در خورشت میپزد، میتوان نتیجه گرفت که کیفیت لپه مرغوب نبوده و نپز است که با تغییر آن، این مشکل برطرف میشود.
ممنونیم از توصیف دلنشینی که در مورد خورشت قیمه دلپزی داشتید. همه حساسیت و دقت ما، برای شنیدن همین جملات زیبا از دوستان دلپزی است.
خیلی قشنگ و خوشمزه
بود دستور پخت قیمه
خیلی ممنون
نسیم جان خیلی خوش سلیقه هستی.
بقیه غذاهای دلپزی رو هم پختی؟ حتما نظرت رو درموردشون بگو
خورشت قیمه رو وقتی طبق دستور درست کردم عالی شد
از دستور تهیه خوبی ک داده بودین
معلوم بود خوشمزه میشه
دیروزم ماکارونی درست کردم ک خداروشکر اونم خوب دراومد
واقعا واضح و خوشمزه توضیح میدین
ممنونم
ممنون از شما همراه همیشگی و مهربان.
هر کامنت شما و بقیه دوستانمون، انرژی تازه ایه برای ادامه این مسیر. همگی مثل نسیم عزیز برای دلپزی انرژی بفرستید. چه راضی هستید یا دلخور، پایین همون غذا بهمون بگید.
بازم ممنون نسیم جان
ممنون که اینقدر کامل توضیح دادید. اگر فقط رب به خورشت قیمه بزنم و گوجه استفاده نکنم خیلی توی مزه خورشت تاثیر میذاره؟
سلام مریم جان خوشحالم که براتون مفید بوده.
خورشت قیمه از قدیم با گوجه پخته میشده. گوجه هم جلوی تیره شدن بیش از حد خورشت رو میگیره، هم طعم خورشت قیمه رو اصیل تر و سنتی میکنه. پس بهتره استفاده کنی.
مرسی که با ما همراهی
Copyright © 2021 delpazi.com – کپی مطالب و تصاویر دلپزی مجاز نبوده و مورد رضایت نمیباشد
امیدواریم با دستور پخت های متفاوت دلپزی، رضایت بیشتری از آشپزی و غذاهایی که میپزید داشته باشید. در دیدگاهها و پیج اینستاگرام ما را مطلع کنید.
تقریبا تمام خانمهای ایرانی طرز پخت قیمه را بلد هستند، اما دانستن نکات طلایی و نیز ادویههای مخصوص و مناسب این خورش ایرانی را لذیذتر و خوشمزهتر میکنند. طرز تهیه خورش قیمه مجلسی زعفرانی را در ادامه بخوانید.
مجله افق کوروش: خورش قیمه از جمله خورشهای قدیمی و سنتی ایرانی است که از قدیمالایام در مراسمهای مهم مذهبی و مهمانیها از جمله اجزای ثابت سفره ایرانی بوده است. تقریبا تمام خانمهای ایرانی طرز پخت قیمه را بلد هستند، اما دانستن نکات طلایی و نیز ادویههای مخصوص و مناسب این خورش ایرانی را لذیذتر و خوشمزهتر میکنند. طرز تهیه خورش قیمه مجلسی زعفرانی را در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای ۶ نفر
طرز تهیه:
طرز تهیه خورشت قیمه مجلسی مرحله به مرحله
۱. برای درست کردن خورش قیمه مجلسی زعفرانی ابتدا پیاز را ریز خرد کنید و تفت دهید. وقتی که پیازها طلایی شد، رب گوجهفرنگی یا سه عدد گوجهفرنگی را اضافه کنید و خوب تفت دهید.
۲. حالا زردچوبه را اضافه کنید و دهید تا طعم خامی آن گرفته شود و سپس فلفل قرمز و در صورت تمایل کمی فلفل سیاه اضافه کنید.
۳. در مرحله بعد گوشت را که به اصطلاح قیمهقیمه کردهاید به مواد بالا اضافه کنید. لازم نیست گوشت را زیاد تفت دهید، همین که کمی تغییر رنگ داد کافی است.
۴. لپه خام را به گوشت اضافه کنید و با گوشت تفت دهید. تفت دادن لپه طعم لذیذی به خورش شما میبخشد. حالا نوبت اضافه کردن آبجوش است. لازم است که گوشت و لپه یک ساعت با آب بپزند سپس لیموعمانی را اضافه کنید.
۵. بعد از اضافه کردن لیموعمانی اجازه دهید خورش یک ساعت دیگر روی شعله ملایم گاز باشد. قبل از اضافه کردن زعفران و نمک و دارچین، لیموعمانیها را از خورش بیرون بیاورید. حدود بیست دقیقه دیگر اجازه بدهید خورش روی حرارت ملایم بماند تا خوب جا بیفتد و غلیظ شود، در انتها یک قاشق غذاخوری گلاب یا نصف قاشق چایخوری گل محمدی به خورش قیمه اضافه کنید.
۶. خورش قیمه را با سیبزمینی خلالی سرخ شده تزیین و با برنج سرو کنید.
نکات:
شما خورش قیمه را چطور درست میکنید؟ از چه ادویهها یا روشهایی برای خوشمزهتر شدن خورش قیمه استفاده میکنید؟ خوشحال میشویم در قسمت نظرات همین پست ایدههایتان برای خوشطعمتر شدن این خورش لذیذ را با ما در میان بگذارید.
بلیط هواپیما
iran air london
چرا ازسه عدد گوجه فرنگی که در مواد اولیه آمده استفاده نشده؟؟
استفاده شد
هنگام سرخ کردم گوشت خورشتم کمی ادویه سیستانی میریزم واقعآ بي نظير میشه.هل و زنجفیل هم ک پایه اصلی خورشتام محسوب میشه.اگ رب رو جداگونه با کمی زرد چوبه تفت بدید و بعد اصا ف کنید خوش رنگتر میشه.
از کجا بدونیم دستپختت خوبه حالا
میتوان چند تا الو هم اضافه کرد طعمش عالی میشه
از ادویه زیره سبز پودر شده اگر استفاده شود خوش طعم می شود
آبغوره رو فراموش نكنيد .
من موقعی که پیازها رو دارم سرخ میکنم چوب دارچین و هل درسته را اضافه میکنم و وقتی که خورش جا افتاد و آماده شد از خورش خارج میکنم به قیمه طعم خوبی میده و رنگ خورش تیره نمیشه اگه رب گوجه رو خوت تفت بدیم دیگه احتیاجی به زعفران نیست
یه مارک رب گوجه بگید که قشنگ رنگ بده من هرچی میخرم با تفت دادن رنگشون خوب نمیشه هیچی تازه میسوزن اونم با شعله کم
رب فامیلا،وچین چین عالیه
روژین
بعدش چین چین
رب یک و یک بگیر عالیه
بسیار عالی
عالی بود
ررب انارم بزنیین خوشش ططعم ممیشش
برنج چجوری باید درست کرد
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و … باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
علامت تجاری برترین ها ثبت شده است و هرگونه کپی برداری پیگرد قانونی دارد.
طرز تهیه فرنی برای ۴ نفر فرنی یکی از انواع غذاهای سبک و خوشمزه ایرانی است که با مواد و روش های بسیار متنوعی تهیه می شود. این فرنی خوشمزه را می …
خورش قیمه از غذاهایی است که عطر و بوی آن ما را به یاد مناسبت های خاص و نذری های خوشمزه و دوست داشتنی می اندازد، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه خورش قیمه مجلسی در ادامه با سایت در نهایت همراه باشید.
برای تهیه خورش قیمه مجلسی ابتدا لپه را از چند ساعت قبل در یک کاسه آب می ریزیم و اجازه می دهیم به خوبی خیس بخورد تا نفخ آن گرفته شود. در ادامه پیاز را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم یا رنده می کنیم.
طرز تهیه خورشت قیمه مجلسی مرحله به مرحله
در این مرحله پیاز را به همراه مقداری روغن داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم، سپس به خوبی تفت می دهیم تا پیاز سبک شود. در ادامه مقداری زردچوبه و فلفل سیاه اضافه کرده و به همراه پیاز به مدت دو دقیقه تفت می دهیم.
حالا گوشت خورشتی را به صورت قیمه ای خرد می کنیم و پس از شستشو به قابلمه اضافه می کنیم. گوشت را هم حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه تفت می دهیم تا تغییر رنگ دهد و کمی سرخ شود، سپس ۴ لیوان آب جوش اضافه می کنیم.
در این مرحله درب قابلمه را قرار می دهیم و اجازه می دهیم گوشت به مدت ۳۵ تا ۴۵ دقیقه نیمپز شود. در همین حین لپه را به همراه کمی روغن داخل یک تابه مناسب چند دقیقه تفت می دهیم. این کار باعث می شود لپه ها در خورش له نشوند.
پس از اینکه لپه را کمی سرخ کردیم، رب گوجه فرنگی را به لپه اضافه کرده و چند دقیقه تفت می دهیم تا طعم خامی رب گوجه فرنگی به طور کامل گرفته شود. پس از اینکه گوشت نیمپز شد، لپه و رب گوجه فرنگی را به قابلمه خورش اضافه می کنیم.
در همین حین برای گرفتن تلخی لیمو عمانی ها، آنها را درون یک قابلمه کوچک می ریزیم، سپس ۱ لیوان آب اضافه می کنیم و قابلمه را روی حرارت قرار می دهیم تا آب جوش بیاید. حالا ۱۵ دقیقه صبر می کنیم تا لیمو عمانی ها بجوشند.
پس از گذشت ۱۵ دقیقه درب قابلمه را می گذاریم و اجازه می دهیم لیموعمانی ها درون قابلمه بمانند تا تلخی شان به طور کامل گرفته شود. در ادامه چوب دارچین را به همراه پودر هل و گل محمدی خشک شده اضافه می کنیم.
در این مرحله نمک خورش را اندازه می کنیم و اجازه می دهیم خورش جا بیفتد. در ۱۵ دقیقه پایانی پخت خورش، لیمو عمانی را به همراه زعفران دم کرده اضافه می کنیم و اجازه می دهیم به مدت ۱۵ دقیقه با دیگر مواد بجوشند.
در همین حین سیب زمینی را پوست می گیریم و به صورت خلالی یا رشته ای خرد می کنیم، سپس با آب سرد به خوبی می شوییم تا نشاسته اضافی روی سیب زمینی ها به طور کامل از بین برود، سپس سیب زمینی ها را با دستمال خشک می کنیم.
در این مرحله یک تابه مناسب روی حرارت قرار داده و مقداری روغن اضافه می کنیم. پس از اینکه روغن داغ شد، سیب زمینی ها را به تابه اضافه می کنیم و به خوبی سرخ می کنیم. در پایان خورش را با سیب زمینی تزیین کرده و به همراه برنج سرو می کنیم.
همانطور که مطمئنا می دانید خورش قیمه سنتی با گوشت قرمز تهیه می شود، اما ممکن است خیلی افراد به هر دلیلی نتوانند گوشت قرمز مصرف کنند. توصیه ما به این افراد درست کردن خورش قیمه با گوشت مرغ است که آموزش آنرا در مطلب زیر می توانید مشاهده کنید.
دیدگاهتان را بنویسید